食物アレルギー:診断・マネージメント システマティック・レビュー: 統一クライテリア不足
2010年 05月 12日
著者らは、高品質研究不足、診断に関する共通クライテリア不足などが、食物アレルギーの頻度や治療有効性決定に悪影響を与えていることを報告している。
Diagnosing and Managing Common Food Allergies
A Systematic Review
Jennifer J. Schneider Chafen, MD, MS; Sydne J. Newberry, PhD; Marc A. Riedl, MD; Dena M. Bravata, MD, MS; Margaret Maglione, MPP; Marika J. Suttorp, MS; Vandana Sundaram, MPH; Neil M. Paige, MD, MSHS; Ali Towfigh, MD; Benjamin J. Hulley, BS; Paul G. Shekelle, MD, PhD
JAMA. 2010;303(18):1848-1856.
Food Allergy: A practice parameter. Chapman, Jean A. MD; Bernstein, I Leonard MD; Lee, Rufus E. MD; et al. Annals of Asthma Allergy and Immunol. 2006;96:S1-68
http://www.jcaai.readyportal.net/file_depot/0-10000000/20000-30000/27387/folder/63948/Food_Allergy_2006.pdf
Annals of Allergy, Asthma & Immunology, the scientific journal of the American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI).
The Joint Task Force on Practice Parameters, representing the ACAAI, the American Academy of Allergy, Asthma and Immunology (AAAAI) and the Joint Council of Allergy, Asthma and Immunology (JCAAI)
Guidelines for the Diagnosis and Management of Food Allergy
National Institute of Allergy and Inectious Diseases
http://www.niaid.nih.gov/topics/foodallergy/clinical/Pages/default.aspx
http://www.niaid.nih.gov/topics/foodAllergy/clinical/Documents/guidelines.pdf
食物アレルギーの診療の手引き2008
「食物アレルギーの診療の手引き2008」検討委員会
http://www.allergy.go.jp/allergy/guideline/05/index.html
日本のこの分野の先生たちって、その割には自信満々・・・すぎのような気もする・・・ってのは個人の感想
by internalmedicine | 2010-05-12 08:08 | 環境問題