Stroke Belt:卒中地帯は、人種と魚摂食の少なさで説明可能
2010年 12月 24日
これは、人種と魚摂取の少ないことで説明できるという話
Racial and geographic differences in fish consumption
The REGARDS Study
Published online before print December 22, 2010, doi: 10.1212/WNL.0b013e3182061afb Neurology December 22, 2010 WNL.0b013e3182061afb
Reasons for Geographic and Racial Differences in Stroke (REGARDS):45歳以上の30239名のアメリカ国内のコホート研究( southeastern Stroke Belt and Buckle and African Americans (AAs)を重点サンプリング)
揚げてない魚を週2回以上節食するのはわずか5022名(23%)
多変量解析にて、要素は、Stroke Belt 居住を含めた揚げてない魚の適切でない摂取と関連(vs non-Belt) (odds ratio [OR] 0.83, 95% 信頼区間 [CI] 0.77–0.90)
Stroke Buckle (vs non-Belt) (OR 0.89, 95% CI 0.81–0.98)でも相関。
週2サービング以上の要素はアフリカ系アメリカ人 (vs white) (OR 3.59, 95% CI 3.19–4.04)、Stroke Belt居住 (vs non-Belt) (OR 1.32, 95% CI 1.17–1.50)、Stroke Buckle居住(vs non-Belt) (OR 1.17, 95% CI 1.00–1.36)と関連
by internalmedicine | 2010-12-24 09:29 | 中枢神経